Så fungerar Småfrakt WooCommerce Plugin

25 sep

Med ett gratis plugin till WooCommerce kan logistikordrar skapas direkt till Småfrakt från plattformen Unifaun. Det är därmed ett plugin som underlättar administrationen och skapar ett smidigare informationsflöde.

Kundens uppgifter till fraktsedel

Det plugin som används för denna interaktion heter Woo Pacsoft Unifaun och är ett tillägg som kan användas av alla som använder WooCommerce och logistikplattformen Unifaun. När det är installerat sker följande:

 • Kunden anger information
  En kund går in på E-butiken, lägger en order och väljer betalningsalternativ. I slutet av beställningen anger kunden leveransadress.
 • Information överförs
  Informationen som kunden anger sänds direkt till Unifaun där en fraktsedel skapas till Småfrakt. Det kan antingen ske helt automatiskt eller manuellt aktiveras av de som är ansvariga för frakt och leverans.
 • Utskrift
  Som ett sista steg sker inloggning hos Unifaun och val av vilka logistikordrar som ska skrivas ut.

På detta sätt sker all informationsöverföring automatiskt och fraktsedlar skapas på några sekunder. Ett tidsbesparande moment som underlättar i hanteringen av frakt och logistikordrar.

Kostnad för integration mellan Småfrakt och WooCommerce

Att ladda hem och installera detta plugin är gratis. Att använda det innebär däremot en viss kostnad. Det som krävs är nämligen tjänsten ”orderkoppling” hos Unifaun. Det är ett tillägg som tecknas för 2500 kr i startavgift och därefter 2000 kr som årlig kostnad.
Installationen sker mycket enkelt. Eftersom det är ett verifierat plugin går det att ladda hem direkt från plugin-katalogen i WordPress – som ett tillägg till WooCommerce.

 1. Ladda hem Woo Pacsoft Unifaun
 2. Installera
 3. Välj Unifaun
  Under inställningar väljs ”Unifaun”. Där anges användar-ID och lösenord vilket alltså är det som används hos Unifaun.
 4. Ange API-nyckel
  För att kunna ha orderkoppling krävs att denna tjänst först tecknas. Därefter ges en API-nyckel som anges i inställningarna. Det är denna nyckel som möjliggör att informationen kan sändas från detta plugin till logistikplattformen och skapa ordrar till Småfrakt.
 5. Anpassa inställningarna
  Via inställningarna går det att anpassa tjänsten efter de behov som finns. Ska exempelvis notifieringar skickas ut till kunden inför att ett paket skickas? Önskas manuell eller automatisk överföring av data?

Fördelen med Småfrakt Woocommerce

För de företag som använder Småfrakt och WooCommerce som Ehandelslösning är denna koppling en smidig lösning för att underlätta administrationen kring logistiken. Någon manuell överföring behöver aldrig ske vilket innebär att det alltid är de uppgifter som kunden anger som används.