Kickoff i Stockholm – checklista inför resan

2 okt

Kickoff i Stockholm – checklista inför resan

Det finns många anledningar att resa till Stockholm för kickoff, inte minst eftersom det finns så många aktiviteter som passar för det. Även när det kommer till mat är staden perfekt och inget är särskilt svårt att fixa, vare sig man planerar restaurangbesök eller catering. Det är dock mycket som bör planeras i förväg, så här kommer en liten checklista på sådant som är bra att kolla upp och boka in en tid innan avresan.

Boka aktivitet

En rolig och lagstärkande aktivitet hör kickoffer till och för en kickoff i Stockholm finns väldigt mycket att välja bland. Hos många eventföretag kan man köpa färdiga paket med en eller flera aktiviteter men självklart kan man också leta på egen hand, utifrån vad som passar arbetsgruppen bäst.

Vanliga exempel på aktiviteter vid kickoff:

  • Aktiviteter på nöjeshall
  • Aktiviteter utomhus, t.ex åka RIB-båt
  • Färdiga paket med problemlösning och annat kul för gruppen

Boka bord eller beställ mat

Maten är såklart också en viktig del av vistelsen. Har man valt en aktivitet till sin kickoff där mat ingår kan man ändå behöva fundera på övriga eventuella måltider. Ska hela eller delar av kickoffen hållas ute i naturen kan det vara en idé att beställa catering. Många av dom cateringföretag som finns i Stockholm erbjuder utkörning, vilket kan underlätta.

Föredrar man att äta tillsammans ute på någon av stadens alla restauranger är det viktigt att man bokar bord i tid, speciellt om det är ett stort sällskap. Tänk på att välja en restaurang som passar för alla i gruppen även om någon kanske inte äter kött eller har någon allergi som kräver anpassning.

Kickoff i Stockholm – bo kvar eller resa hem?

Har man nära till Stockholm och planerar att hålla en kickoff där, så finns goda förbindelser med till exempel tåg för den som vill ta en dagstur. Kommer man däremot långväga kan det vara nödvändigt att stanna över en natt och då är det viktigt att man bokar boende i tid.

Fundera i så fall på vilken budget som finns för boendet och kolla sedan utbudet utifrån det. I Stockholm finns mängder av fina vandrarhem och Bed and Breakfasts för den som vill ha ett billigare boende. Är det lyx som gäller finns ännu fler hotell att välja bland.