Många smarta lösningar för ditt hemlarm

1 mar

Många smarta lösningar för ditt hemlarm

Ett hemlarm kan idag skydda mot brand, vattenläckage och såklart även mot inbrott. Dagens smarta hemlarm styrs från mobilen och kan anpassas efter de flesta behov.

Idag är ett hemlarm inte enbart ett larm som varnar om tjuven är framme idag finns mängder med smarta lösningar som kan kopplas till ditt hemlarm. Först och främst har vi brandskyddet. Ett hemlarm kan kopplas samman med rökdetektorer som kan larma om en brand skulle uppstå i ditt hem. Eftersom larmcentralen ofta kan kontrollera om det brinner via kameror så minskar detta risken att du, din familj eller ditt hem ska skadas i händelse av en brand. En annan smart lösning som kopplas till ditt hemlarm är skydd mot vattenläckage. Vattenläckor är vanligt i svenska hem och de orsakar varje år stora skador. Men hjälp av denna komponent till ditt hemlarm kan du upptäcka en vattenläcka innan den hunnit ställa till allt för stor skada. Andra smarta funktioner som går att få ihop med ditt hemlarm är att du kan fjärrstyra lås. Om du behöver kunna låsa upp för barnen från jobbet eller om du vill komma hem till ett upplåst och upptänt hem så är denna funktion användbar. Smarta kameror kommer med de flesta hemlarm och du kan oftast kontrollera och styra ditt hemlarm från en app eller en webbtjänst. Dagens hemlarm är så mycket mer än ett hemlarm, de kommer med massor av tillval och komponenter och utvecklas ständigt.

Design ska inte underskattas

En sak som många värdesätter när det gäller hemlarm är själva utseendet på larmet. Du vill såklart att ditt hem ska se snyggt ut och ett hemlarm bör ha en design så att det smälter in i ditt hem och dess inredning. Många uppskattar det stilrena utseendet på ett hemlarm där larmpanelen är enkel och ren i sin utformning. Många uppskattar även om hemlarmet inte behöver styras med hjälp av en kod eftersom det underlättar när det är många i familjen som ska larma av och på. Vissa hemlarm kan istället styras med en bricka eller med andra smarta lösningar.