Detaljerna som avgör vilket kontor som passar

27 jan

Detaljerna som avgör vilket kontor som passar

Så hittar du det perfekta kontoret i Malmö

Läge, storlek och kostnad är tre stora faktorer som avgör vilket kontor som passar företaget. Men det är de stora faktorerna. Det finns även små detaljer – som kan vara helt avgörande. En plattform som förmedlar kontor i Malmö presenterar de olika objekten med en mängd information vilket även påvisar vikten av att jämföra mer än bara läge, storlek och kostnad.

Eget kontor eller i kontorshotell

I centrala Malmö är priserna per kvadratmeter mycket höga vilket är en av orsakerna till att allt fler kontorshotell öppnas. Hyr kontor men dela konferensrum, pentry och wc med andra som har kontor här.

Tillträdet

De som kan vara flexibla gällande tillträda har lättare att hitta det perfekta kontoret. Är man bunden till ett specifikt datum blir utbudet betydligt mindre.

Byggnaden och hiss

En sak som denna plattform visar kring varje kontor är våningsplan samt om det finns hiss. För vissa företagare är det viktigt – för andra helt oväsentligt.

Kommunikationsmöjligheter

Ett objekt presenteras med texten att man med ”fem minuters promenad når Malmö Centralstation”. Läge är otroligt viktigt även om det inte alltid handlar om centralt läge. Det kan lika gärna handlar om läget i förhållande till kommunikationsmöjligheter. Det är orsaken till att det är en av punkterna som jämförs.

En bostadsexpert uttalar sig även på portalen och nämner att närheten till kommunikation speciellt är viktigt för företag som har personal som pendlar till jobbet. Samtidigt finns det företag som värdesätter närheten till naturen mer för att kunna ge sina anställda skön avkoppling.

Behovsanalys

Innan man flyttar bör en behovsanalys genomföras. En analys som påvisar vilka behov företaget egentligen har och hur dessa kan uppfyllas gällande val av lokal. Önskas hjälp kan denna tjänst beställas från företag inom fastighetsbranschen så att analysen blir så korrekt som möjligt och kan ligga till grund för val av kontor.

Service i närområdet

Även service så som butiker, hotell och restauranger kan vara avgörande. Inte minst hotell om företaget ofta har gäster som arbetar under kortare perioder. Att då kunna gå till jobbet kan vara mycket uppskattat så man slipper stressen i morgontrafiken.

Pris

Pris är självklart avgörande. Däremot är det sällan som priset nämns i annonserna som marknadsför lediga kontor. Det beror på att allt är förhandlingsbart och att avtalslängd, eventuell service och även aktivitet i lokalerna kan påverka priset.