Tre platser att hyra byggnadsställningar i Uddevalla

22 feb

Tre platser att hyra byggnadsställningar i Uddevalla

Till hantverkaren som ska utföra jobb på hög höjd – eller privatpersonen som ska lägga om taket? På dessa ställen kan byggnadsställningar hyras i Uddevalla.

Uthyrningsföretagen

I Uddevalla finns ett par så kallade uthyrningsföretag. Dessa hyr ut allt från mindre verktyg och släpvagnar till byggnadsställningar och avancerade traktorer. Det vanligaste är att de primärt vänder sig till företagsmarknaden då ett stort antal hantverkare väljer att hyra utrustning utifrån det uppdrag de har att genomföra.

Som privatperson går det självklart att hyra ställningar från dessa aktörer. Problemet är däremot att det ofta är mycket stora och avancerade ställningar som hyrs ut. Detta just eftersom kunderna är större byggföretag. En aktör anger exempelvis, på dess hemsida, att de främst har kunder inom bygg- och industrisektorn.

Byggvaruhusen

Det finns ofta två vägar till att hyra byggnadsställningar via byggvaruhusen. För det första kan de, i vissa fall, hyra ut enklare modeller till sina kunder. För det andra samarbetar de mycket ofta med hantverkare i Uddevalla vilket innebär att de kan tipsa om vilka företag som kan kontaktas utifrån kundens behov.

Hyra ställningar privat?

Går det att hyra byggnadsställningar från privatpersoner? Både ja och nej.

Privatpersoner som ska renovera sin egen bostad kan hyra vilka ställningar som helst då det inte finns några regler som måste följas när detta arbete utförs. Ska däremot hantverkare komma till bostaden finns ett tydligt regelverk som måste följas vid arbete på hög höjd. Att i detta fall leta upp ”billiga alternativ” på den privata uthyrningsmarknaden i Uddevalla är sällan rätt väg att gå.

Hyra eller köpa byggnadsställningar i Uddevalla?

Är det billigast att hyra eller köpa? Det beror på flera faktorer:

  • Storlek på ställningen

De minsta ställningarna går att köpa för under 1000 kr. De är relativt små när de är nedtagna och kan rymmas i en källare. Behövs bara dessa mindre modeller är det ofta billigare att köpa. Detta eftersom det främst är större modeller som hyrs ut varpå kostnaden snabbt kan bli över 1000 kr.

  • Tiden

Ska flera hus på gården byggas om under sommaren och byggnadsställningar behövs under hela sommaren? Då kan det vara billigare att köpa än att hyra.

  • Flexibiliteten

Den stora fördelen med att hyra är flexibiliteten. Ställningar kan väljas, utifrån storlek och funktion, helt till det unika projekt som ska utföras.