Välj rätt storlek på dina skor från Ecco

14 mar

Välj rätt storlek på dina skor från Ecco

Att ha rätt storlek på skorna är A och O för att skapa bekvämlighet. Men att hitta rätt storlek är inte alltid helt lätt. Ecco har valt att kalla deras passform för ”Freedom Fit” vilket innebär att tårna ges extra rörelsefrihet. Det kan därmed upplevas att de har ”mer plats” än vid skor från andra märken. Jämför därför inte enbart känslan utan framförallt hur skon sitter på foten.

Så mäter du

För att mäta vilken storlek du ska ha på dina Ecco skor är första steget att ta fram ett vitt papper, en penna och en linjal.

Lägg sedan pappret mot en vägg (kan fästas med lite tejp eller häftmassa). En fördel är att sätta fast det något så det inte glider omkring när mätningen ska genomföras.

Ställ sedan ner foten med hälen tätt mot väggen. Ta därefter pennan och dra ett streck precis där tårna tar slut. Har du svårigheter att bocka dig ner kan en vän hjälpa till med mätningen. Kom ihåg att detta bör göras på bägge fötterna eftersom de kan vara olika långa.

Ta nu fram en linjal och mät hur långa dina fötter var. Det är denna längd som sedan används för att se exakt vilken storlek som passar. Kom ihåg att Ecco har en storleksmodell medan andra skotillverkare kan ha en annan. Om du exempelvis brukar använda storlek 41 på skor så kan det vara 40,41 eller 42 på en Ecco sko. Att bara välja utifrån den storlek man brukar välja kan alltså bli fel.

Fotens längd används därmed för att se i en tabell på Eccos hemsida vilken storlek som ska köpas in.

Extra utrymme för barn?

När skor köps in till barn ska man alltid räkna med en viss marginal som man kan växa i. Ecco har lagt med detta i storlekstabellen. Därmed mäts barnets fot och längden ses i en tabell som därmed också visar vilken storlek som passar. Du behöver därmed inte själv räkna med denna marginal.

Att tänka på för att hitta bäst passform

Ecco anger följande råd för att hitta bäst passform.

  • Kontrollera skons längd. Ha ca 1 cm i marginal fram till skons slut
  • Känn efter vid trampdynan och vristen. Se till att den inte sitter för hårt på ovansidan.
  • Passformen vid din häl. En Ecco sko ska överlag vara åtsittande kring hälen. Glappar det är det för stor storlek.
  • Testa på ett hårt golv. Det är då som skon visar sina egenskaper tydligast.