Minska risken för inbrott och stöld på ditt företag

22 okt

Minska risken för inbrott och stöld på ditt företag

Ett bra företagslarm, säkra lås och DNA-märkta värdesaker är tre saker som kan minska risken för både inbrott och stöld hos ett företag. Detta är åtgärder som kan vara helt och hållet avgörande för hur vida man kommer klara sig undan den här typen av brott eller inte – företagare är nämligen väldigt utsatta. Det är värt varenda krona man lägger ut även om det kan kännas som en både tråkig och dyr investering. Det är dock säkerhet och trygghet man betalar för vilket kommer vara ovärderligt för den som råkar illa ut.

Nycklar och lås

Fönster och dörrar är av naturliga skäl dom vanligaste inbrottsvägarna. Har man anställda i sitt företag ska man vara väldigt försiktig när det kommer till nyckelhantering. Ett bra tips är att byta ut alla lås mot kodlås – på så vis behöver ingen bära runt på nycklar och risken att dom blir borttappade försvinner med det. Har man installerat kodlås ska man dock tänka på att byta ut koderna då och då, allra helst när någon anställd slutar för att bli ersatt av någon ny. Har man nycklar till skåp och annat som finns inne i lokalerna ska man tänka på att inte förvara nycklarna till dessa just där, eftersom det riskerar att försäkringen inte gäller.

Företagslarm

Ett annat sätt att minska stöld-och inbrottsrisken är att installera ett godkänt företagslarm. Dessa finns att hitta bland annat hos Securitas Direct som är ett renodlat larmbolag men även hos låssmeder vilka i så fall har samarbete med larmbolagen. Ett företagslarm från just Securitas Direct är kopplat till deras egen larmcentral. Ett bra tips är att dessutom välja ett företagslarm som går att sammankoppla med branddetektorer, så kommer även dessa larm gå direkt till larmcentralen och rätt hjälp skickas ut snabbt. Andra larmbolag än Securitas Direct kan självklart användas.

DNA-märkning

Ett tredje alternativ att använda sig av för att minska stöldrisken på sitt företag är att använda sig av smart DNA-märkning. En sådan köps som vätska som appliceras på olika föremål, till exempel datorer, och är mer eller mindre omöjlig att tvätta bort. Varje vätska är unik och kan spåras till ägaren, så skulle man bli besluten på sina värdesaker finns en stor chans att dom kommer tillrätta igen. Dessutom verkar märkningen avskräckande för tjuvar och i bästa fall låter dom bli att över huvud taget stjäla något.