Nya fordon

30 sep

Allt fler konsumenter börjar inse fördelarna med att köpa begagnad bil. De nya bilarna har kommit att förses med allt högre prislappar, vilket gör dem otillgängliga för många kunder. Det finns dock väldigt många prisvärda begagnade bilar i Norrköping. Av denna anledning är det fullt logiskt att pendeln har börjat svänga mer och mer till begagnatmarknadens fördel.

Samtidigt är det inte bara priserna på nya bilar som har lett fram till detta. Det har även blivit svårare att få ett fordonslån med en fördelaktig ränta. Den ökade tillgängligheten på begagnade bilar är också ett incitament som används för att locka köpare till begagnatmarknaden. Här ger vi dig de främsta anledningarna till att marknaden för begagnade bilar i Norrköping ofta är ett bättre val än att uppsöka den lokala bilhandlaren för att köpa en ny bil.

Detta talar för begagnade bilar

Dessa är några av orsakerna till att allt fler konsumenter fäster sina ögon på bilar i Norrköping:

  • Spara pengar genom att köpa en begagnad bil – Så länge du kan leva utan lukten av ny bil kan du spara stora slantar på att köpa en kärra på begagnatmarknaden. Dina pengar kommer även att räcka till så mycket mer bil om du köper ditt nya fordon på andrahandsmarknaden.

  • Skydd mot värdeminskning – Genom att köpa en av de många utmärkta begagnade bilar i Norrköping som staden har att erbjuda kan du få ett inbyggt skydd mot värdeminskning. Begagnade bilar minskar nämligen inte i värde i samma takt som nya fordon.

  • Njut länge av ditt nya fordon – Dagens moderna bilar har generellt sett en högre hållbarhet än äldre bilmodeller. Det är idag inte ovanligt att svenska konsumenter använder sina bilar i uppemot 10 år eller mer.

  • Lägre försäkringspremie och fordonsskatt – Då bilens värde vanligtvis är lägre när du köper en begagnad bil, kan du även ha fördelen att få en lägre försäkringspremie när du köper begagnat. Beroende på din bils ålder kan det till och med vara så att du slipper betala fordonsskatt, men detta förutsätter att personbilen i fråga är 30 år eller äldre.