Smarta förvaringslösningar för cyklar

27 jul

Att ha familjens cyklar ståendes utomhus är riskabelt. Dels är stöldrisken stor och dels så utsätts som för onödigt slitage av väder och vind. Har man ont om plats i garaget eller i källaren finns många smarta cykelställ som sparar yta och plats över till annat, och har man ändå svårt att få till det kan man införskaffa sig ett lämpligt cykelskjul.

Häng i taket

Att hänga cyklar i taket är smart, det sparar mycket plats och det finns många olika lösningar att använda sig av. Det allra enklaste sättet är att montera upp rejäla krokar som man kan hänga cykeln i men det finns också specialutformade cykelställ som är till för att fästa i taket. Man kan då hissa upp och ned cykeln med hjälp av en vajer och det är både snabbt och enkelt.

Cykelställ för vägg

Det finns även många olika cykelställ som är avsedda att monteras på väggen. Hitta på en egen upphängningsanordning med hjälp av krokar eller köp ett färdigt ställ. För den som är väldigt förtjust i sin cykel och vill hänga den på väggen i till exempel vardagsrummet finns snygga hängare i trä att hänga upp sitt fordon på, för att både få den smarta förvaringen samtligt som man kan använda den som en inredningsdetalj. Söker er bostadsrättsförening nya cykelställ eller kanske rejäla cykelställ med tak?

Skaffa ett skjul

Har man väldigt små utrymmen och varken får plats med ett cykelställ på väggen eller i taket kanske det är ett bättre alternativ att införskaffa en bod eller ett så kallat cykelskjul. Dessa finns att köpa som färdiga byggsatser men är man händig kan man enkelt bygga ett på egen hand. Se till att det finns plats för så många cyklar som behövs och anpassa måtten efter det. Det behöver inte vara onödigt stort, utan alldeles lagom för att få in och låsa om familjens cyklar räcker gott och väl. Se även till att skaffa ett ordentligt lås så att inga obehöriga kan ta sig in i boden.

Cyklar är tyvärr ganska otympliga när det kommer till förvaring, och har man flera stycken vet man att halva garagets yta går åt när man ställer in dom på golvet. Att få upp dom på väggen eller i taket sparar mycket plats till annat och kan till och med vara nödvändigt för den som vill kunna parkera bilen där.