Smidiga funktioner på bästa mobilabonnemang för barn

21 dec

Vad bör man tänka på för att hitta bästa mobilabonnemang för barn? Här listas några punkter – och de handlar inte bara om priset!

Bästa mobilabonnemang för barn…

 • Kan ha surfpott som kan sparas
  Med surf som kan sparas kan barnen lära sig att hushålla med surf, planera användningen och spara ihop extra mycket surf till semesterresor och liknande. För vissa barn är detta ett, av många, steg för att lära sig planera. För vissa andra spelar det ingen roll – surfen kommer att ta slut oavsett.
 • Har en låg månadskostnad
  Bästa mobilabonnemang för barn har en låg månadskostnad. Priset är nämligen den punkt som de allra flesta fokuserar på. Visserligen skiljer sig operatörer och abonnemang åt på flera punkter men det är kostnaden per månad som oftast ligger till grund för valet. De billigaste abonnemangen kostar ca 100 kr per månad och ger barnen ca 2-4 GB i surf. Den som istället betalar ca 150 kr kan få 6 GB – vilket är en vanlig nivå på surfmängd.
 • Har rabatt eller mer surf
  En sak som karaktäriserar mobilabonnemang för barn är att priset är lägre på övriga abonnemang. Ett alternativ är att lite mer surf ges till samma pris. Ett exempel kan tas från Hallon där 8 GB kostar 99 kr för barnabonnemang. Detta medan ett ordinarie kostar lika mycket men bara ger tillgång till 6 GB surf. Det kan alltså löna sig att teckna dessa alternativ på barnen för att pressa familjens totala mobilkostnad.
 • Kan styras från förälderns mobil
  Många föräldrar anser att bästa mobilabonnemang för barn är de som ger föräldrarna full kontroll. Hos alla operatörer går det att logga in på ”Mina Sidor” och spärra för betalsamtal, utlandssamtal och liknande. Men en del operatörer erbjuder ännu fler kontrollfunktioner. En del föräldrar vill exempelvis kunna reglera hur mycket surf som barnet ska få tillgång till samt under vilka tider. Det kan exempelvis vara att barnet får en viss surfmängd om veckans sysslor så som läxor är genomförda.

Inte stor skillnad…

Det är i regel inte stor skillnad mellan bästa mobilabonnemang för barn och de för vuxna. Hos många operatörer är det enbart en prisskillnad – så som beskrivs ovan. Eftersom barn inte kan teckna avtal är det ändå de vuxna som behöver göra detta.